De Vloer Op Aflevering 10 2012 20 juli

De Vloer Op Aflevering 10 2012 20 juli
Aflevering 10 - 2012

Vrijdag 20 juli 2012 22.55 uur N2
Herhaling donderdag 26 juli 14.05 uur N2


Fractieberaad
Nasrdin, jij bent een jong en succesvol kamerlid. Maar nu dreigt bekend te worden dat jij, toen je zeventien was, een overval hebt gepleegd met een paar vrienden. Je bent daar door een vormfout van justitie niet voor veroordeeld. Je overlegt met je fractievoorzitter hoe je moet reageren, als dat nieuws bekend wordt. Gijs, jij bent die fractievoorzitter.
- Als ik nadenk hou jij je mond, Mohammed. Ja? Dat is in mijn cultuur zo. Maar in jouw cultuur is dat óók zo.
Met Gijs Scholten van Aschat en Nasrdin Dchar


Ontslagcoach
Katja, je werkt bij een groot concern en jouw specialisatie is mensen ontslaan. Dat wil zeggen, dat jij namens het bedrijf het slechte nieuws brengt. In het begin had je daar nog wel eens moeite mee, maar je bent het steeds leuker gaan vinden. Vandaag is Achmed aan de beurt.
- U weet wat ik doe? Ik ben een clown!
- Ja, maar er zijn terminale patiënten die daar niet erg op zitten te wachten.

Met Katja Herbers en Achmed Akkabi


Nachtdienst
Elise, je bent al jaren verliefd op Gijs. Je hebt het hem alleen nog nooit durven zeggen. Maar vandaag doe je het, heb je je voorgenomen. Jullie hebben nachtdienst op een eerste hulp afdeling van een ziekenhuis. Het is bij wijze van hoge uitzondering rustig. Jullie zijn allebei arts.
- Zeg niet dat je me nooit hebt zien staan, Frederik!
- Ach natuurlijk wel. Ik sta nota bene elke dag naast je in de operatiekamer. Ik zie je wel degelijk staan. Maar je bent rétesaai.

Met Elise Schaap en Gijs Naber