Duivelse Dilemma's

Duivelse Dilemma'sIn 'Duivelse Dilemma's' zetten prominente Nederlandse filmmakers in korte films hun personages voor een keuze tussen kwaden. Eén juiste oplossing ontbreekt.

Nieuw: Vanaf 25 oktober 2013 vier nieuwe afleveringen van Duivelse Dilemma’s

Symbiose
Een moeder belooft haar verstandelijk beperkte kind om hem nooit meer alleen te laten. Hoe zal ze haar belofte waarmaken nu ze ongeneeslijk ziek is?

Mi Kulpa
Op Curaçao leidt Miguel  met zijn moeder en zijn broertjes en zusje een sober en eerlijk leven, dat plotseling in vlammen opgaat. Mag hij om zijn moeder te redden zijn broertje offeren in een drugsdeal?


De Vluchtkerk
Voormalig partijleider Jacob de Bont is solidair met de vluchtelingen in de Vluchtkerk en zit aan bij hun laatste avondmaal. Met de ME voor de deur tikt de tijd weg. Wat moeten ze doen, buigen of barsten? (een mix van feit en fictie)

Een Tweede Kans
Zal dominee Eva, moeder van David, zich ontfermen over een veroordeelde pedofiel als haar gemeente in woede ontsteekt en gehakt van hem wil maken?


TWEEDE SERIE 2012:

Het Offer
Een rechter staat voor een onmogelijke keuze: zijn zoon of het recht?

Het Gouden Huwelijk
Vandaag zal An haar Gouden Huwelijk vieren met haar man, die dement is en in een tehuis zit. Maar dan doet ze een ontdekking die alles op z’n kop zet.

Man in de Crèche
Een vrouw brengt haar kind voor het eerst naar een crèche. Daar blijkt een man te werken. Wat moet ze doen?EERSTE SERIE 2011:

Drone
Victor, een voormalig F16-piloot, voert met drones een gevechtsmissie uit in een ver land, totdat hij voor een onmogelijke keuze wordt gesteld.

Geloven
Zal het huisarts Martine lukken haar levensovertuiging trouw te blijven als dochter Anna haar eigen weg kiest en moslima wordt?

Getuige
Ralf, een jonge psychiater, is getuige van het verontrustende begin van een verkrachting. Hij houdt zich afzijdig en besluit te zwijgen.

De hoer en het meisje
Als Elena, zelf in handen van mensenhandelaren, plotseling een klein meisje onder haar hoede krijgt, verandert alles.


De films

In korte films onderzoeken zij hun filmische zeggingskracht én hun engagement. Hun onderwerpen ontlenen zij aan de actualiteit. Hun stijlen zijn verschillend. Wat zij met elkaar gemeen hebben is de wil om met hun films iets te veroorzaken dat beklijft en dat tot inzicht leidt.

Voor wie het zonder God of Waarheid moet doen is 'Duivelse Dilemma's' een proeftuin en een bron van inspiratie.

Eindredactie: Kees Vlaanderen & Paul Ruven

is een coproductie van Talent United en HUMAN
Samenwerking HUMAN met De Balie

Deze productie is financieel mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties.

terugDe afleveringen:


Warning: include() [function.include]: Unable to access /d/app1/ro/21/ap/www.human.nl/pages/templates/homepage-new/footer.php in /var/www/vhosts/humanistischealliantie.nl/httpdocs/templates/eigenpagina-new/index.php on line 164

Warning: include(/d/app1/ro/21/ap/www.human.nl/pages/templates/homepage-new/footer.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/humanistischealliantie.nl/httpdocs/templates/eigenpagina-new/index.php on line 164

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/d/app1/ro/21/ap/www.human.nl/pages/templates/homepage-new/footer.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/vhosts/humanistischealliantie.nl/httpdocs/templates/eigenpagina-new/index.php on line 164