Dus ik ben op: home ›› meedenker ›› laurens verhagen

Meedenker uitgelicht

Laurens Verhagen

Laurens Verhagen

Laurens Verhagen (1969) studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Hier studeerde hij af op een vergelijking van Nietzsche (nog altijd zijn favoriete filosoof) en Levinas op het zogenoemde nu-moment (het Grote Ogenblik bij Nietzsche, het heden bij Levinas).

Van de ict-nieuwssite
Webwereld maakte hij in 2006 de overstap naar Sanoma Digital waar hij hoofdredacteur is van de grootste nieuwssite van Nederland NU.nl en de sites die hieraan gelieerd zijn, zoals NUzakelijk.nl en NUsport.nl.

  • 6 maart 2010

    Ik twitter, dus ik ben

    Laurens Verhagen kiest een video uit 1969 waarin een beeld wordt geschetst van de digitale toekomst, want zo kan je eens met afstand naar onze huidige tijd kijken. De moeder bestelt kleren en de vader betaalt zijn rekeningen… via de computer. Laurens: “Het is opvallend dat veel van deze zaken lijken op hoe we anno 2010 ‘connected’ zijn.” Hij kiest daarbij de frase: Ik twitter, dus ik ben.

    Waarom dit beeld?
    "Het is buitengewoon interessant en leerzaam om toekomstbeelden uit het verleden te zien. Op die manier kijk je met een afstandsbril naar je eigen heden. Of beter gezegd: zie je wat voor dromen men in het verleden had over ons huidig tijdgewricht. Onze identiteit wordt zoals bekend voor een groot deel ontleend aan de hand van onze relatie tot de techniek. Dankzij dit soort filmpjes kan je dat weer eens met afstand bekijken."