Dus ik ben op: home ›› meedenker ›› marc josten

Meedenker uitgelicht

Marc Josten

Marc Josten

Marc Josten is hoofdredacteur bij HUMAN en ook hoofdredacteur bij Profiel, het biografie-programma van Nederland 2. Daarnaast is hij gast-docent bij de mastersopleiding research en redactie van de Universiteit van Amsterdam.

Hij is verder nog werkzaam geweest als hoofdredacteur van het programma Netwerk en hij was redacteur bij Vrij Nederland.

  • 30 oktober 2009

    Ik doe mee, dus ik ben

    "Buigen we voor het cynisme of kiezen we voor optimisme?" Meedenker Marc Josten bespreekt dit dilemma aan de hand van een foto van drie werklozen, die als extra oren en ogen van de boswachter van het Amsterdamse Bos fungeren. Het project is er om hen te leren werken, zodat zij later kunnen doorstromen naar een vaste baan. De foto komt uit de Volkskrant van 29 oktober en is gemaakt door Klaas Jan van der Weij.

    Josten is erg opgetogen over het project: “Ik vind het hoopvol om te zien dat er weer mensen opstaan die begrijpen hoe belangrijk werk is. Veel mensen hunkeren naar werk, het voegt veel toe aan hun menselijke waarde.” Vandaar zijn versie van de frase: Ik doe mee, dus ik ben.