Dus ik ben op: home ›› meedenker ›› ernst-jan pfauth

Meedenker uitgelicht

Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth is professioneel blogger en chef internet van het NRC Handelsblad en nrc.next. In 2010 bracht hij het boek 'Sex, Blogs & Rock-'n-Roll' uit.

Foto door Guido van Nispen

 • 17 maart 2011

  Ik deel, dus ik ben

  "Het lijkt wel alsof iets pas echt gebeurd is als je het hebt gedeeld", dat zegt 'Dutch Problogger' Ernst-Jan Pfauth. Voor 'Dus ik ben' koos hij een beeld dat volgens hem iets zegt over het hedendaagse mens-zijn. Op de foto zie je een concert van Madonna, waar talloze bezoekers bezig zijn met het filmen van het optreden. Pfauth denkt mee en kiest de frase "Ik deel, dus ik ben".

  alt

  Waarom dit beeld?

  "Eigenlijk niet zozeer vanwege Madonna, maar om al die camera’s in het publiek. Ik vind het symbool staan voor hoe mijn generatie alles wil delen. Het lijkt wel alsof iets pas echt gebeurd is als je het hebt gedeeld."

  Wat zie je? Vertel…
  "Je ziet mensen die een prachtige grote show beleven door een beeldschermpje van drie bij vijf centimeter. Zodat ze later kunnen laten zien dat ze er geweest zijn. Eigenlijk is dat heel gek. Je staat daar in een ruimte met een geweldige geluidsinstallatie maar hebt thuis pas tijd om er echt goed naar te luisteren. Door de speakers van je laptop."