Dus ik ben op: home ›› meedenker ›› peter bolhuis

Meedenker uitgelicht

Peter Bolhuis

Peter Bolhuis

Peter Bolhuis studeerde in 1978 af aan de Arnhemse Toneelschool. Hij werkte voor televisie, film en theater en had hoofdrollen in enkele succesvolle comedyseries. Bolhuis is sinds ongeveer vijftien jaar weer voornamelijk actief op het toneel, vaak bij Het Nationale Toneel, maar ook bij toneelgroep de Appel. Daarnaast geeft hij les op de ArtEZ Arnhemse Toneelschool. Dit jaar won hij de Arlecchino, de theaterprijs voor de indrukwekkendste mannelijke bijrol, voor zijn spel in Augustus: Oklahoma van De Utrechtse Spelen.

 • 4 november 2011

  Ik blijf proberen, dus ik ben

  Foto: Louise te Poele

  "Liefde en idealisme worden onderuit gehaald!". Acteur Peter Bolhuis vindt het cynisme van de regering over de kunsten schrijnend. Voor 'Dus ik ben' kiest hij een foto van de nieuwe lichting afgestudeerden van de Arnhemse Toneelschool. "Deze jonge mensen beginnen met hun carrière op het moment dat de regering alle mogelijkheden elimineert."

  Waarom dit beeld?
  "Dit is de nieuwste groep afgestudeerden van de ArtEZ toneelschool, lichting 2011. Zij gaan beginnen aan het vak in een nogal penibele tijd. De uitgelatenheid van die studenten staat in scherp contrast met het cynisme van de regering."