Dus ik ben op: home ›› meedenker ›› kim dusch

Meedenker uitgelicht

Kim Dusch

Kim Dusch

Kim Dusch (1985) studeerde Humanistiek (variant: Educatie) aan de Universiteit voor Humanistiek (UvH) en heeft haar eerstegraads lesbevoegdheid als docent Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing. Ze werkt als programmacoördinator voor Zingeving & Professie in het praktijkcentrum van de UvH en als onderwijskundig medewerker voor Stichting Humanistisch Vormingsonderwijs. Daarnaast is ze kunstenares.

  • 7 december 2011

    Ik verbeeld, dus ik ben

    Docent en kunstenares Kim Dusch koos voor 'Dus ik ben' een video van de Ad Council Japan. Een beeld dat ons volgens haar confronteert met onze volwassen bekrompenheid. Kim Dusch vindt dat verbeeldingskracht tegenwoordig ver te zoeken is. "Hoe ouder we worden, hoe meer we alles gaan inkaderen."

    Waarom dit beeld?
    "Ik vind het heel ontroerend. De video geeft heel goed weer hoe groot de verbeeldingskracht van een kind is en hoe volwassenen worden beperkt, omdat het ze aan verbeelding ontbreekt. Kinderen kunnen helemaal zonder grenzen denken, maar hoe ouder we worden, hoe meer we alles gaan inkaderen. Dat gaat meestal vanzelf, en dat vind ik zonde."