Nieuwe film 'Skin' over verzet zoon tegen oorlogstrauma vader

Datum: 2 augustus 2007 Bron: Redactie Human.nl
Nieuwe film 'Skin' over verzet zoon tegen oorlogstrauma vader In Rotterdam beginnen maandag de opnames van de film ‘Skin’, een coproductie van de Humanistische Omroep en IJswater Films over het verzet van een jongen tegen zijn vader.  

De film vertelt het verhaal van een puber die zich verzet tegen het trauma van zijn vader, maar uiteindelijk niet weet te ontsnappen aan diens erfenis.

Oorlogstrauma
‘Skin’ speelt zich af in 1979. De zestienjarige Frankie Epstein woont in een arbeiderswijk omsloten door havenbedrijven. De intelligente, wilde Frankie en zijn moeder Anna lijden onder het juk van het oorlogstrauma van de joodse vader Simon.

De spanning tussen Frankie en zijn vader is groot, maar moeder Anna weet het gezin bijeen te houden, mede door de steun van haar broer Henk. Wanneer zij komt te overlijden, vervalt het wankele evenwicht tussen vader en zoon.

Skinheads
Alleen en verward, zoekt Frankie herkenning en identiteit bij Robbert en een groep skinheads met nazi-sympathieën uit de plaatselijke soos. Hierdoor verliest hij zijn beste vriend Jeffrey. Wanneer Frankie na een onbedoeld gevecht in de gevangenis belandt, moet hij zich alleen zien te redden.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor debutant Robert de Hoog, John Buisman en Sylvia Poorta. Bijrollen worden vertolkt door Teun Kuilboer, Julliann Ubbergen, Bart Klever, Mike Meijer en Guus Dam.

Hanro Smitsman maakt met ‘Skin’ zijn debuut als speelfilmregisseur. Hij won begin dit jaar een Gouden Beer op het International Film Festival in Berlijn met zijn korte film ‘Raak’. 

Op de foto: Robert de Hoog alias Frankie Epstein.