OBA Live

Simone van der Zee

woensdag, 6 juni 2012 19:02 Radio 5

Presentatie: Theodor Holman

Bookmark and Share

Naar de online stream: klik hier

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal. Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Hoofdgast is Simone van der Zee (foto) over haar boek 'Het Staatshotel. De bajes, stortplaats van de samenleving' (Uitgeverij De Geus). Het imago van Nederland als land van milde straffen klopt al lang niet meer. Nergens kwamen er de laatste decennia zoveel gevangenen bij als hier. Wie zijn al die gevangenen en is een celstraf wel de oplossing? Simone van der Zee is jurist, criminoloog en adviseur bij de politie. 

Schrijfster Nelleke Noordervliet bespreekt 'Rousseau en ik' van filosoof Maarten Doorman over de behoefte aan authenticiteit die leidt tot kunstmatigheid.

Filmpanel met Gawie Keyser en Stephan Sanders bespreekt de nieuwe sf-film 'Prometheus' van regisseur Ridley Scott. Een groepje mensen reist naar een onbekende planeet met een akelig geheim. Met o.a. Michael Fassbender en Noomi Rapace. Gawie Keyser is filmjournalist en Stephan Sanders is columnist van Vrij Nederland.

Presentatie: Theodor Holman

De foto van Simone van der Zee is gemaakt door Liesbeth Kuipers.

Het programma is te bekijken tijdens de uitzending via www.obalive.nl (live en on demand) en online nĂ¡ de uitzending.

Naar de website: http://www.obalive.nl

E-mail: obalive@human.nl