OBA Live

Bob de Graaff

maandag, 11 juni 2012 19:02 Radio 5

Presentatie: Theodor Holman

Bookmark and Share

Naar de online stream: klik hier

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal. Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Hoofdgast is terrorismedeskundige Bob de Graaff over zijn boek 'Op weg naar Armageddon. De evolutie van het fanatisme' (Uitgeverij Boom). Religieus en seculier fanatisme hebben een lange en bloederige geschiedenis, of het nu gaat om de Islam, het Christendom, het communisme of het fascisme. Het boek beschrijft de gewelddadige pogingen om een heilstaat te vestigen van de Middeleeuwen tot de dag van vandaag. Bob de Graaff is hoogleraar inlichtingen- en veiligheidsstudies aan zowel de Universiteit van Utrecht als de Nederlandse Defensieacademie in Breda. Hij was tot januari 2010 hoogleraar terrorisme en contraterrorisme en directeur van het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme. Hij was de eerste hoogleraar op dit vakgebied in Nederland.

Stine Jensen over zelfhulp bij 'seks' en 'geld'.
Alain de Botton lanceert samen met zijn Londense praktijkschool 'School of Life' een reeks zelfhulpboeken over levenskwesties, zoals 'seks' en 'geld'.
Zelfhulp door middel van filosofie en literatuur, maar met een knipoog.

Stephan Sanders en Nausicaa Marbe over Eurocynisme
Debat over Europese actualiteiten: de Europese Kampioenschappen Voetbal, de Europese steun aan Spanje, Europa als Politieke Unie en over de vraag of cynisme over Europa eigenlijk wel zinvol is.
Stephan Sanders is columnist bij Vrij Nederland, Nausicaa Marbe is columniste bij de Volkskrant

Presentatie: Theodor Holman

Het programma is te bekijken tijdens de uitzending via www.obalive.nl (live en on demand) en online nĂ¡ de uitzending.

Naar de website: http://www.obalive.nl

E-mail: obalive@human.nl