Keith Bakker zwaar toegetakeld in de gevangenis

Datum: 12 juni 2012
Keith Bakker zwaar toegetakeld in de gevangenis

Therapeut Keith Bakker, die veroordeeld werd tot vijf jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik, is onlangs in de gevangenis van Lelystad mishandeld door medegevangenen. Dat zegt hij dinsdagavond in het televisieprogramma Profiel van HUMAN. 

Bakker zegt in de uitzending: "Ik ben heel zwaar aangevallen. Het is echt heel heftig hier, heel erg. Ze horen woorden als 'verkrachter' en je kunt niet uitleggen aan iemand, terwijl die jou in elkaar beukt, dat je absoluut geen verkrachter bent."

Het fragment van de uitzending waarin Keith Bakker over de mishandeling spreekt staat op YouTube:

Het is het eerste interview met Keith Bakker sinds zijn veroordeling. Bakker betuigt in de uitzending nogmaals spijt aan zijn slachtoffers en zegt dat die spijt oprecht is. Hij ziet af van hoger beroep en wil zich concentreren op zijn detentie.

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie wil de mishandeling bevestigen noch ontkennen, omdat Justitie nooit mededelingen doet over individuele gedetineerden. Een woordvoerder bevestigt wel dat zedendelinquenten het in de gevangenis vaak lastig hebben.

Het Profiel over Keith Bakker wordt dinsdagavond om 21.05 uur uitgezonden op Ned 2. Donderdag wordt de uitzending herhaald, om 15.28 uur op Ned 2.

Het Profiel wordt uitgezonden in een tweeluik van twee speciale, op primetime uit te zenden afleveringen van Profiel onder het thema 'De verzoeking'. De onderwerpen van beide afleveringen betreffen twee mannen die elk de macht die ze hadden misbruikten. Dinsdag 19 juni wordt het Profiel over Diederik Stapel uitgezonden, 21.04 uur op Ned 2.