OBA Live Themaweek: De verzorgingsstaat tegen het licht

Datum: 19 juni 2012
OBA Live Themaweek: De verzorgingsstaat tegen het licht

Ooit het sociaal-democratisch ideaal en nu een onbetaalbaar en bemoeizuchtig systeem? Theodor Holman praat daarover met drie hoofdgasten en deskundigen in OBA Live. |

Dinsdag 19 juni
Aflevering 1 met Marcel Canoy, econometrist en hoogleraar op het gebied van de de economie van de gezondheidszorg. Hij weet enorm veel over verleden, heden en toekomst van de verzorgingsstaat.

Woensdag 20 juni
Aflevering 2 met prof. dr. Barbara Oomen, decaan en hoogleraar Recht verbonden aan de Roosevelt Academy in Middelburg. Ze maakt deel uit van de Staatscommissie Grondwet. In OBA Live vertelt ze hoe het staat met de mensenrechten en grondrechten in Nederland. Worden deze bedreigd?

Vrijdag 22 juni
Aflevering 3 met Pieter Pekelharing, docent politieke en sociale filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Nederland is immigratieland en verzorgingsstaat tegelijk. Welke eisen stelt immigratie aan de verzorgingsstaat? Wat is er gebeurd met het linkse gelijkheidsideaal?

di, woe, vrij 19:00-20:00 uur op Radio5 en www.obalive.nl

Het Filosofisch Kwintet
Vanaf 24 juni presenteert HUMAN ook vijf weken lang Het Filosofisch Kwintet met als thema de kwaliteit van de verzorgingsstaat.

Journalist Clairy Polak en filosoof Ad Verbrugge nodigen steeds drie gasten uit om dit thema vanuit filosofisch perspectief te onderzoeken.
Zoals altijd is de hoogste ambitie van Het Filosofisch Kwintet meer het luisteren dan het spreken en is doorgronden het doel in plaats van het twistgesprek