Civilization

Work - Werk

zondag, 29 juli 2012 18:10 Nederland 2

Presentatie: Niall Ferguson

Bookmark and Share

Naar de online stream: klik hier

Al 500 jaar heerst de westerse beschaving over de wereld. Het Westen leerde de rest zijn manier van zakendoen, zijn wetenschappelijke methode, zijn wetgeving en politiek en zijn wijze van kleden, van spreken en van bidden. Maar wat is er zo speciaal aan de westerse beschaving? Wat is het fundament van het succes? En staan we wellicht aan het begin van het einde van de Westerse dominantie? De Britse historicus Niall Ferguson gaat op zoek naar het antwoord.

Niall Ferguson behoort volgens Time Magazine tot de 100 invloedrijkste mensen ter wereld. Hij doceert financiƫle geschiedenis in New York en doet onderzoek in Oxford en aan Harvard. Zijn bestseller 'Civilization: the West and the Rest' verscheen bij uitgeverij Contact onder de titel 'Beschaving, het Westen en de Rest'. Deze documentaireserie vertaalt de geschiedenis naar het heden gebruikmakend van parallellen tussen vroeger en nu. Elke aflevering uit de serie behandelt een specifiek onderwerp en bij elkaar ontstaat een veelomvattende geschiedenis van de beschaving vanaf 1400 tot het heden.

Aflevering 6: Work - Werk
Het Westen dreigt zelfvertrouwen te verliezen. Wat gebeurt er bij de neergang van het Westerse vertrouwen met het christendom en het protestantse arbeidsethos?

Naar de website: http://www.human.nl

E-mail: human@omroep.nl