Humanitas Onder Dak

Werkterrein: Maatschappelijke ondersteuning
Bookmark and Share

Contactgegevens

Straat
Bevrijderslaantje 2
Plaats
7551 KT Hengelo
Postadres
Postbus 1100
Plaats
7550 BC Hengelo
Telefoon
088-1198800
Email
info@humod.nl
Website
www.humanitasonderdak.nl

Humanitas Onder Dak (HOD) is een professionele organisatie  op het terrein van de maatschappelijke opvang die werkt vanuit de humanistische grondslag.

Opvang, ondersteuning en begeleiding

Na een tegenslag verliezen mensen soms de aansluiting met de samenleving. Ze raken dakloos en leiden een marginaal bestaan. Humanitas Onder Dak biedt professionele opvang, ondersteuning en begeleiding.
Altijd bereikbaar: centrale zorgcoördinatie

De centrale zorgcoördinatie van Humanitas Onder Dak begeleidt de plaatsing en de zorg van mensen die de hulp van onze organisatie nodig hebben. U kunt ons bellen tijdens kantooruren: 088-11 98 820. Wilt u bij de aanmelding ons formulier (Word) invullen en bij voorkeur mailen aan zorgcoordinatie@humod.nl? Binnen twee werkdagen heeft u antwoord.

Actief in Twente en Groningen

De Humanitas Onder Dak Groep is actief in Twente (Almelo, Enschede en Oldenzaal) en Groningen. Op de website vindt u actuele informatie over ons aanbod en onze organisatie.

Arbeidsactivering

Bij arbeidsactivering ligt de nadruk op het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van arbeid. Door te oefenen met en te wennen aan zaken als op tijd komen, opdrachten aanvaarden, motivatie en discipline worden de eerste stappen gezet op weg naar betaald werk, vrijwilligers werk of scholing. Uiteraard wordt er tijdens het traject ook aandacht besteed aan basis beroepsvaardigheden. Humanitas Onder Dak biedt deze mogelijkheid aan mensen die vanwege omstandigheden een grote afstand hebben tot de samenleving.

Klik hier om verder te lezen op de website Humanitas Onder Dak.