Nederlandse Recreatie Sportbond (NRS)

Werkterrein: Sport
Bookmark and Share

Contactgegevens

Contactpersoon
Klaasjan Takken
Straat
Meeuwenlaan 41
Plaats
1021 HS Amsterdam
Telefoon
(020) 636 30 61
Fax
(020) 636 34 66
Email
k.takken@recreatiesport.nl
Website
www.recreatiesport.nl

Hardlopen in het park, cursus Streetdance, recreatieve volleybalcompetitie, yoga in het buurthuis, 50 plus sport, fierljeppen, fitness voor allochtone dames, basketbal op de playground, zaalvoetballen met vrienden, sportinstuif in de wijk, bedrijfsvoetbalcompetitie, sportgroepen voor hartpatiƫnten, biljart regiocompetitie, studentensport, wijksportvereniging, conditietraining, sport voor gehandicapten, capoeira, omnisportvereniging, fietstochten, kleutergym, country line dancing, Nordic walking en alle andere recreatieve sportvormen.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat er in Nederland behoefte is aan sporten zonder verplichtingen oftewel, sporten zonder lidmaatschap van een sportvereniging. Deze wijze van sporten wordt ook wel ook de anders georganiseerde sport genoemd.

In Nederland kon de anders georganiseerde sport zich nergens bij aansluiten omdat de verenigingen en groepen sporters geen traditionele verenigingsstructuur hebben en de tak van sport of het karakter van de sport niet past binnen de officiƫle structuur van de sportbonden zoals voetbal-, zwem- en tennisbond. Deze verenigingen en groepen hebben wel behoefte aan belangenbehartiging, ondersteuning en dienstverlening en willen erkenning door de Nederlandse sportwereld. Dit heeft geleid tot de oprichting van de NRS recreatiesportbond. De organisatie waar men een beroep op kan doen. De NRS Recreatiesportbond stelt zich ten doel een platform te zijn voor de anders georganiseerde sport m.a.w. sportorganisaties en personen die sport en bewegen op een recreatieve wijze willen beoefenen binnen de mogelijkheden van eigen kunnen en van de eigen organisatie.

De NRS Recreatiesportbond biedt aan de leden dienstverlening op maat. De leden zijn sportbonden, sportstichtingen, sportverenigingen, sportgroepen, sportdocenten en individuele sporters. Ook worden er diverse sportstimuleringsprojecten zoals 50plus sportclub, bedrijfssport, ladyfit - sport en bewegen voor allochtone dames en meisjes, fairplay, wijksportclub ondersteund en georganiseerd.