Daan Roovers nieuwe Denker des Vaderlands

denker-des

Daan Roovers nieuwe Denker des Vaderlands

Sinds dinsdag 26 maart is Daan Roovers de nieuwe Denker des Vaderlands. Ze vervult een heel aantal functies binnen de Humanistische Alliantie. Zo is de lid van de programmaraad van Omroep Human, lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit voor Humanistiek en lid van de jury van de Van Praagprijs (Humanistisch Verbond).

Ze toont zich een ‘filosoof van het volk’ die meer is geïnteresseerd in een goed debat dan in sterke meningen verkondigen. ‘Publieksfilosofie is niet een soort filosofie voor dummies. We gaan Plato eens even uitleggen in Jip- en Janneke taal. (…) Dat vind ik niet zo interessant. Ik wil liever in gesprek met mensen. Dat is dan misschien mijn volkse achtergrond.’ (Trouw.nl)

Denker des Vaderlands is een eretitel die verleend wordt door Stichting Maand van de Filosofie in samenwerking met Filosofie Magazine en het dagblad Trouw. Aanstaande zaterdag wordt de titel officieel uitgereikt tijdens de Rotterdamse Nacht van de Filosofie.

Picture of Famke
Famke

Ik ben Famke, een schrijfster die graag schrijft over het leven, onze samenleving en alles daartussenin. Volg mijn blogs voor een frisse blik op alledaagse thema's!

Alle berichten

Gerelateerde berichten