Eisvrij overgenomen door Kinderopvang Humanitas

Datum: 4 maart 2019
Eisvrij overgenomen door Kinderopvang Humanitas

Eisvrij is overgenomen door Kinderopvang Humanitas. Eisvrij is in 2011 opgericht door de Rotterdamse ondernemer Jos Verveen als alternatief voor traditionele buitenschoolse opvang (bso). Eisvrij wil bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen door ze op een verrassende manier kennis laten maken met hun stad. Kinderopvang Humanitas wil met de overname innoveren en haar aanbod in kindontwikkeling verbreden.

Eisvrij en Kinderopvang Humanitas werken al enige tijd met elkaar samen. Zo openden ze samen een locatie in Rotterdam Delfshaven voor kinderen van vijf basisscholen: Vierambacht, Mullerpier, RK Maria, Emmaus en Montessori. Bestuursvoorzitter Sacha Ausems over de overname: “Onze organisatie richt zich al 35 jaar op de optimale ontwikkeling van kinderen. Eisvrij is innovatief en past in onze visie dat kinderen de mogelijkheid moeten krijgen hun talenten én hun eigen omgeving te ontdekken. Ze maken kennis met diverse beroepen en de lokale, sociale wereld om hen heen.” In plaats van binnen te blijven, gaan kinderen in kleine groepen op pad, zonder dat ze vooraf weten wat ze gaan doen. Ze ontmoeten Rotterdammers, komen op bijzondere plekken en krijgen een kijkje achter de schermen bij allerlei organisaties; van ravotten op het Eiland van Brienenoord tot een band verwisselen in de garage en boodschappen doen voor een bejaarde mevrouw in de wijk. Geen dag is hetzelfde voor kinderen die ‘eisvrij’ hebben.

Oprichter Jos Verveen blijft verbonden aan Eisvrij en ziet in Kinderopvang Humanitas een sterke partner om de formule verder uit te bouwen. “Het netwerk, de kennis en ervaring van Kinderopvang Humanitas helpen natuurlijk enorm en we kijken op dezelfde manier naar de ontwikkeling van kinderen. We zijn in gesprek met diverse scholen over de vraag hoe je kinderen niet alleen ná, maar ook ónder schooltijd in contact kunt brengen met de praktijk. Daarbij willen we ons aanbod maximaal toegankelijk maken voor kinderen wiens ouders het financieel zwaar hebben. De 500 organisaties waar we inmiddels mee samenwerken in de regio Rotterdam, vragen daar ook nadrukkelijk om”, aldus Verveen.

Bron: https://www.kinderopvanghumanitas.nl