In gesprek met Harry Kunneman

Datum: 7 december 2017 Bron: Universiteit voor Humanistiek
In gesprek met Harry Kunneman

Hoogleraar Harry Kunneman introduceerde termen als het dikke-ik, theemutscultuur, walkman-ego, trage vragen en normatieve professionaliteit. In een reeks openhartige gesprekken met oud student Denise Robbesom vertelt hij gepassioneerd over zijn leven en werk en hoe deze elkaar hebben beïnvloed. Ze schreef er een boekje over.

In Harry Kunneman: ‘Werken aan trage vragen’ spreekt Kunneman over onderwerpen als vriendschap en familie, humanisme, kritische maatschappijtheorie en humanistisch raadswerk. Het streven naar een humane en rechtvaardige samenleving vormt immers de rode draad in zijn leven en werk, waarbij Kunneman steeds theorie en praktijk met elkaar verbindt. Filosofie moet immers helpen de wereld te veranderen.

Denise Robbesom studeerde humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek en filosofie aan de Universiteit Utrecht. Zij werkte als onderzoeker en beleidsadviseur bij de overheid en verschillende maatschappelijke organisaties. Sinds 2014 publiceert zij teksten over geschiedenis en filosofie voor een groot publiek.

Harry Kunneman is emeritus hoogleraar politieke en sociale filosofie aan de Universiteit voor Humanistiek. Hij was ook voorzitter van de Humanistische Alliantie van 2002 tot 2006.

Foto: website Universiteit voor Humanistiek

Het boekje is uitgegeven door ISVW en is daar ook te bestellen.