Gezocht: docenten Humanistisch Vormingsonderwijs (HVO)

Datum: 8 november 2018
Gezocht: docenten Humanistisch Vormingsonderwijs (HVO)

“Als HVO-docent begeleid je leerlingen bij het ontwikkelen van een eigen levensvisie…”
“Je stimuleert je leerlingen bij het vormen van een eigen oriëntatie op normen en waarden”
“En…je daagt ze uit zelfstandig te kiezen en te oordelen”.

Als HVO-docent verzorg je vormingsonderwijs op openbare basisscholen. Tijdens deze ervaringsgerichte lessen onderzoeken leerlingen hun levenservaringen en ideeën over de wereld. Er is volop ruimte om dit in alle openheid en veiligheid te doen. Specifiek aan de HVO lessen is de dialoog tussen leerlingen. Als docent moedig jij hen op speelse wijze aan om met elkaar te delen wat ze denken, voelen, willen en doen. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens vormt de waardenbasis van de HVO lessen.

Grote en kleine mensen stellen vragen. Sommige zijn niet alledaags en raken levensthema’s zoals liefde, dood, identiteit, natuur, geloof, goed en kwaad, mooi en lelijk. We noemen ze ook wel levensvragen; je hebt er niet zo één, twee, drie een antwoord op.
Levensvragen gaan over wat je écht belangrijke waarden in het leven vindt. Als HVO-docent bied je leerlingen de ruimte om deze en andere vragen te onderzoeken op een interactieve, speelse en creatieve manier.

Wie? : Stichting HVO Primair
Wat? : Bedrijfsopleiding humanistisch Vormingsonderwijs
(voor mensen met een 2de graads lesbevoegdheid)
Wanneer? : Start woensdag 9 januari 2019; 15.00 – 21.00 uur
Waar? : Joseph Haydnlaan 2A, Utrecht
Meer weten? Kijk op www.hvoprimair.nl

Meld je aan!
Kun jij je vinden in het humanistisch gedachtengoed en heb je een zelfstandige en flexibele houding? Kun je niet wachten om als HVO-docent aan de slag te gaan? Stuur dan een mail met je CV en motivatie naar m.witteveen@hvo.nl
Wij bellen je dan zo snel mogelijk om kennis te maken en al je vragen te beantwoorden. Eventueel nodigen we je daarna uit voor een intakegesprek en maak je kans op deelname aan onze praktijkgerichte bedrijfsopleiding HVO.