Humanitas inkomensbeheer ervaart LVB Xperience Humanitas DMH

Datum: 4 maart 2019
Humanitas inkomensbeheer ervaart LVB Xperience Humanitas DMH

In het kader van de Alliantie Academie, waar medewerkers van verschillende humanistische organisaties elkaar en elkaars werk leren kennen, bracht een groep medewerkers van Humanitas inkomensbeheer het kantoor van Humanitas DMH om mee te doen aan de LVB Xperience.  Hier ervaren mensen een dagdeel lang de belevingswereld van mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Het bleek een schot in de roos, vertelt deelneemster Caroline Opgelder (niet op de foto).

“De LVB Xperience was heel interessant. Als bewindvoerder bestaat ons cliëntenbestand vermoedelijk voor meer dan de helft uit mensen met een LVB. Veelal niet gediagnosticeerd maar door deze Xperience hebben wij geleerd welke signalen er bij een LVB-er horen waardoor we onze benadering en werkwijze daarop kunnen aanpassen. Tevens hebben we zelf ervaren hoe het is om niet gehoord en begrepen te worden, in wat voor doolhof je dan terecht komt en wat dat met je doet. Ongemak, onzekerheid, ontevredenheid. Dit geeft inzicht zodat we onze cliënten beter begrijpen. Met begrip voor een ander kom je al een heel eind!”

Meer weten over de LVB Xperience, of ook een keer meedoen? Kijk dan op de website van Humanitas DMH.
In september gaat er weer een nieuwe editie van de Alliantie Academie van start. Wil je hier aan meedoen? Neem dan even contact op met Linda Vis voor meer informatie: l.vis@humanistischverbond.nl