Mammoeten onder je voeten

mammoeten-voeten

Mammoeten onder je voeten

De Pop Up Wetenschappers die op het Mag Het Licht Aan Festival vertellen over wetenschappelijke ontdekkingen zijn schatgravers naar verwondering. Voor Bram Langeveld, de nieuwe conservator van Het Natuurhistorisch Rotterdam, geldt dat label zelfs letterlijk. Hij onderzoekt oeroude fossielen uit onze eigen bodem – en doet, zo vertelt hij ons, dagelijks nieuwe ontdekkingen.

Wat inspireert je in je werk?

De enorme diversiteit van het leven en hoe weinig wij er eigenlijk nog maar van weten. Elke dag ontdek ik iets nieuws!

Wat is het laatste (wetenschappelijke) inzicht dat je verraste?

Een studie aan fossiele Bisonresten uit Canada toonde aan dat het landijs 13.400 jaar geleden al ver genoeg gesmolten was om uitwisseling tussen noordelijke en zuidelijke populaties mogelijk te maken. En dat gold waarschijnlijk ook voor de eerste mensen in de Nieuwe Wereld.

Wat maakt het leuk om kennis te delen met anderen, zoals met mensen in gesprek gaan op een festival?

Iedereen raakt al snel geboeid door de fascinerende verhalen van de oeroude fossielen uit eigen bodem. Mammoeten onder je voeten, dat fascineert iedereen!

Waarvoor mag volgens jou het licht aan in de samenleving?

Voor de kleine stukjes natuur in de stad. Elke tuin, plantsoen of boom is een waardevol stukje natuur dat gewaardeerd moet worden.

Picture of Famke
Famke

Ik ben Famke, een schrijfster die graag schrijft over het leven, onze samenleving en alles daartussenin. Volg mijn blogs voor een frisse blik op alledaagse thema's!

Alle berichten

Gerelateerde berichten