Welke zorg wil jij als je oud bent?

Datum: 10 mei 2017 Bron: Humanistisch Verbond
Welke zorg wil jij als je oud bent?

Mark, Jesse, Alexander en Sybrand zijn vandaag weer gestart met de formatieonderhandelingen. Zij bepalen welke zorg jij krijgt als je straks ouder bent. Wil je zelf bepalen welke zorg bij jou past? Doe mee aan de actie voor het Gouden Pact en stuur een mail met jouw wensen naar de formerende politici in Den Haag. 

In de zorg is veel aandacht voor de medische en minder voor de menselijke kant. Maar goed oud worden is meer dan je natje en je droogje, een schoon bed, op tijd je pillen of voorkomen dat je valt. Om de menselijke maat in de zorg terug te brengen lanceerde het Humanistisch Verbond samen met de Universiteit voor Humanistiek, Stichting Humanitas en een aantal humanistisch geestelijke begeleiders onlangs het Gouden Pact, een pleidooi voor de menswaardig zorg.  De kern daarvan: zie ouderen, zieken of andere kwetsbare mensen niet niet als slachtoffers, maar als gelijkwaardig. Zie ze als mensen die hun eigen afwegingen willen maken.

Betutteling

In de video hieronder vertellen Alex Rosbergen (66) en Corrie Noort (84), bewoners van Humanitas-huis De Evenaar in Rotterdam, wat zij prettig vinden. Zij missen onder meer ruimte voor ‘humor, speelsheid en vrolijkheid’, maar ook ’minder regels en minder betutteling’, en soms…gewoon ‘iemand die met ze gaat lopen’. Neanske Tuinman (geestelijk verzorger), Gijsbert van Herk (bestuursvoorzitter Stichting Humanitas) en Boris van der Ham (voorzitter Humanistisch Verbond) doen ook mee.

Stuur het Gouden Pact naar Den Haag

Een pleidooi schrijven is één, het tussen de oren van de politici krijgen is een tweede. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig.
Je kunt het Gouden Pact voor de zorg nu zelf naar de Haagse formatietafel sturen met jouw persoonlijke boodschap. Het Humanistisch Verbond heeft  alvast een mail aan een van de vier heren voor je opgesteld. Jij hoeft alleen nog toe te voegen welke behandeling jij wilt in de zorg.

Ga naar kominactie.goudenpact.nl/ en verstuur je oproep vandaag.

Help je mee om zoveel mogelijk persoonlijke verhalen in Den Haag te krijgen? Vertel je omgeving over deze actie en deel het Facebookbericht en twitterbericht. Succes en alvast bedankt namens duizenden ouderen, en je toekomstige oudere ik.