De Wereldboom: eerste humanistische basisschool van Nederland

Datum: 28 maart 2019
De Wereldboom: eerste humanistische basisschool van Nederland

Afgelopen vrijdag 8 maart was het zover: de officiële opening van het Humanistisch Kindcentrum en de bekendmaking van de nieuwe naam. Omringd door trommelende kinderen, trotse ouders en bevlogen medewerkers werd de naam onthuld: De Wereldboom.

Wethouder Moorman (Onderwijs) vertelde de aanwezigen trots en blij te zijn. De manier waarop in De Wereldboom wordt samengewerkt tussen verschillende organisaties om alle kinderen de beste kansen te bieden, is volgens haar waardevol en inspirerend. “Als gemeente bouwen we aan de toekomst”, aldus de wethouder. “En alles wat jullie hier in het kindcentrum doen en leren is voor de toekomst van ons allemáál, dus dat is een ontzettend belangrijke basis.”

Alles op rolletjes
Natuurlijk speelden de kinderen tijdens het openingsfeest de belangrijkste rol. Als gids, gastheer/-vrouw, fotograaf, verslaggever, dj, bar- of garderobemedewerker (baantjes waarvoor zij hadden gesolliciteerd bij de organisatie) zorgden leerlingen ervoor dat alles op rolletjes liep. Tijdens het openingsfeest waren er gezonde snacks en live optredens, werd de nieuwe naam ook op de gevel onthuld en konden ouders en andere geïnteresseerden een rondleiding krijgen door ons mooie, duurzame gebouw. Voor de kinderen was er een prachtig groen T-shirt.

Iedereen welkom
Op zaterdag verwelkomden wij zo’n 200 buurtgenoten en andere nieuwsgierigen tijdens een feestelijk Open Huis. Die interactie met de omgeving is volgens directeur Ine van Vuuren heel belangrijk voor het kindcentrum. “Met onze nieuwe naam laten we dat ook zien. We hebben een open blik en staan midden in de wereld. Mensen zijn gelijkwaardig, iedereen is welkom. Vanuit die humanistische gedachte ontdekken kinderen dat zij zichzelf kunnen zijn, en gaan zij vol vertrouwen de wereld ontdekken.”

Kijk voor alle informatie over de nieuwe school op de website van de school.