Live Earth: SOS voor klimaatverandering

Live Earth: SOS voor klimaatverandering

Live Earth: SOS voor klimaatverandering

Wekenlang wordt er al over gepraat en in de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het van start: Live Earth. Dan begint het wereldwijde muziekevenement tegen klimaatverandering. 

De aftrap vindt vannacht plaats in Australië. In totaal maken acht plaatsen deel uit van de officiële concertreeks die de Amerikaanse ex-vicepresident Al Gore op poten zette. Met zijn film ‘An Inconvenient Truth’ schudde hij de wereld wakker. 

Hier
Nederland maakt geen deel uit van de officiële concerttournee, maar wel is er in het Amsterdamse Westerpark een evenement dat door Nederland 3 en radiozender 3FM is georganiseerd. 

Minister Cramer (VROM) verricht daar morgen om 12.00 uur de opening. Daarna tekent ze een klimaat-statement voor de campagne HIER

Dansen
In onze hoofdstad treden artiesten als Ali B, Jeckyll & Hyde en dj Fedde le Grand op. Verder discussiëren politici over de opwarming van de aarde en kunnen mensen dansen op een dansvloer die stroom opwekt. 

Groen humanisme
Ook humanisten houden zich bezig met milieu en duurzaamheid. Op het Wereldhumanismefestival, dat in het teken stond van het klimaat, werd vorige week het Platform Voor Groen Humanisme gepresenteerd. Lees meer op Human.nl/groenhumanisme.

De gebeurtenissen van zaterdag zijn te volgen via Nederland 3 en 3FM.

Op de foto: Madonna treedt voor Live Earth op in het Wembley Stadion in Londen

Bron: ANP / redactie Human.nl