Plasterk: ‘Blijf van afvallige gelovigen af’

Plasterk: ‘Blijf van afvallige gelovigen af’

Plasterk: ‘Blijf van afvallige gelovigen af’

Het moet niet gekker worden dan dat mensen niet durven uit te komen voor geloofsafval. Dat zei Onderwijsminister Plasterk (PvdA) maandagavond tijdens een debat over dit onderwerp. 

Aanleiding voor de discussie was onder meer de recente oprichting van het Comité voor Ex-moslims. "Geloofsafval is een onvervreemdbaar recht", zei Plasterk tijdens het debat in de Amsterdamse Rode Hoed. Hiermee gaf hij de eerste reactie namens het kabinet op de discussie rondom dit onderwerp.

De minister heeft oprichter Ehsan Jami van het comité gebeld en uitgenodigd voor een gesprek. "Maar als lid van de regering kan ik geen rol hebben in zijn comité." Dat wordt in september formeel opgericht. 

Afblijven
Plasterk: "Iedereen moet met zijn vingers van iedereen afblijven. Als ergens tot haat tegen ongelovigen wordt opgeroepen, moet het Openbaar Ministerie vervolging instellen." Ook zei hij: "Als de radicale islam ons land bedreigt via het onderwijs, dan stuur ik de politie erop af."

Plasterk juicht het toe wanneer moslims in Nederland hardop zeggen dat de straffen op geloofsafval niet letterlijk moeten worden genomen. De minister vindt dat kinderen op scholen moeten leren dat zij in een pluriforme samenleving wonen met verschillende geloven. 

Op de foto: minister Plasterk van Onderwijs.

Links:
– Lees het artikel in dagblad De Pers

– Interview met Ehsan Jami op
Durftedenken.nl

Bron: De Pers