De Humanistische Winterschool 2021

De Humanistische Winterschool 2021
25 februari 14-17 uur, online

De Humanistische Winterschool 2021

Als je voor een humanistische organisatie werkt, hoor je ook bij de Humanistische Alliantie. Niet iets waar je dagelijks bij stilstaat. Vandaar dat we eens in de twee jaar de Humanistische Summerschool organiseren. Omdat we denken dat het belangrijk is om van elkaar te leren en door elkaar geïnspireerd te raken. Een feestelijke dag om jezelf op te laden, collega’s van andere humanistische organisaties te leren kennen en kennis te delen om sterker samen naar buiten te treden.

Vanwege corona hebben we de summerschool, die gepland stond voor augustus 2020, omgetoverd tot een digitale winterschool, en wel op donderdag 25 februari 2021, van 14 tot 17 uur.
Korter dan normaal, maar minstens net zo persoonlijk en inspirerend.

Dit jaar focussen we ons op het onderwerp Kansengelijkheid. Want we hebben een probleem. Wereldwijd, en zeker ook in Nederland, groeit de kansenongelijkheid. Je sociaaleconomische achtergrond bepaalt in belangrijke mate je positie in de samenleving, in plaats van je competenties en inzet. Corona heeft dat nog eens extra blootgelegd en versterkt. Het geweldige programma Klassen van Human brengt dit momenteel indringend in beeld.

Als ik op een school zit met kinderen die een toekomst voor zich zien, dan kan ik zélf een pad kiezen, waarin ik wil meestromen.
Gianny, aflevering 7 van Klassen (Human)

Het bevorderen van kansengelijkheid zit in het DNA van humanistische organisaties en professionals. Of we nu in de zorg werken, het onderwijs, de media of politieke lobby doen, we strijden voor een menswaardig leven voor zoveel mogelijk mensen, ongeacht je achtergrond. We geloven in de kracht van mensen die samen strijden voor meer gelijkwaardigheid. 
Maar doen we dat op dit moment effectief genoeg? Of hebben we blinde vlekken en ontbrekende kennis? Aan welke knoppen kunnen we draaien om samen nog meer kansengelijkheid te bereiken?

Dit gaan we uitzoeken. Evelien Tonkens, hoogleraar Burgerschap en Humanisering van de Publieke Sector (Universiteit voor Humanistiek), zal ons inhoudelijk op weg helpen. In aparte workshops, begeleid door mensen uit verschillende alliantie-organisaties, gaan we op speelse wijze concrete vragen aanpakken met elkaar. Vragen als:
– moeten we diverser worden?
– moeten we soms eerder hulp bieden?
– kunnen we meer stem geven aan cliënten?

Denk en doe met ons mee!
N.B. De winterschool is alleen bedoeld voor medewerkers van organisaties die zijn aangesloten bij de Humanistische Alliantie.

De knop leidt naar een Google formulier. Je mailadres gebruiken we alleen om te communiceren over de Winterschool. De link naar het evenement ontvang je later per aparte mail.