Dus ik ben op: home ›› meedenker ›› kim brand

Meedenker uitgelicht

Kim Brand

Kim Brand

Kim Brand maakte in haar eindexamenjaar van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) een korte documentaire ‘De Zorgfabriek’. Met deze documentaire gooide zij hoge ogen; de film werd geselecteerd voor de studentencompetitie van het prestieuze documentairefestival IDFA, de vertoning bij HUMAN (Nederland 2) trok meer dan 200.000 kijkers (wat uitzonderlijk is voor documentaire) en haar film won een wildcard van het Nederlands Fonds voor de Film. 

  • 12 november 2009

    Ik word ook oud, dus ik ben

    Kim Brand (22) is deze week meedenker van ‘Dus ik ben’. Ook zij kiest een beeld dat volgens haar iets zegt over ons hedendaagse mens-zijn. Ze kiest een still uit haar documentaire De Zorgfabriek‘ (HUMAN). Haar documentaire laat de automatisering in een verzorgingstehuis zien. Kim: “Ik ben kwaad op hoe wij met oudere mensen omgaan in Nederland. Iedereen wil graag oud worden, maar het is de vraag of we op deze manier ook oud willen zijn.”

    Waarom dit beeld?

    “Het is een still uit ‘De Zorgfabriek’. De bewoners hebben koffiepauze. Het ziet er op het eerste oog onschuldig uit, maar voor de goede verstaander zitten er nog een paar andere boodschappen in…”