Dus ik ben op: home ›› meedenker ›› mohammed cheppih

Meedenker uitgelicht

Mohammed Cheppih

Mohammed Cheppih

Mohammed Cheppih (32) strijdt voor een volwaardige positie van moslims in Nederland. Zijn uitspraken in de pers hebben bijgedragen aan zijn imago van radicale moslim. 

In 2008 richtte Cheppih in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart 'de Poldermoskee' op, waar hij maandelijks in het Nederlands preekt. Hij studeerde aan de Islamitische universiteit van Medina en was voorzitter van de Nederlandse tak van de Moslim Wereld Liga. Dorothée Forma maakte voor HUMAN een Profiel van Mohammed Cheppih waarin zij probeert Cheppihs denkbeelden te doorgronden.

  • 30 september 2009

    Ik ben niet bang, dus ik ben

    De drukbezette Mohammed Cheppih zag kans om voor ‘Dus ik ben‘ een beeld uit te kiezen dat volgens hem veel zegt over onze dilemma’s, ons mens-zijn en de samenleving van nu. Hij koos een YouTube-filmpje dat meer dan 10 miljoen keer bekeken is op internet. De frase die volgens hem bij dit beeld hoort is ‘Ik ben niet bang, dus ik ben’. Beeld en frase lichtte Cheppih per mail toe.

    Waarom dit beeld?
    "Dit is een video die ik voor de grap doorgestuurd heb gekregen van een vriend, een Nederlandse Marokkaan die als expat in Qatar woont. Hij grapte dat ik dit videootje naar Wilders, de lelijke blonde waardoor onze samenleving op dit moment wordt gerund, moest sturen. Hij had gelijk. Misschien wordt Geert Wilders door dit videootje nog ongelukkiger dan hij al is."