Dus ik ben op: home ›› meedenker ›› nina polak

Meedenker uitgelicht

Nina Polak

Nina Polak

Nina Polak (1986) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en volgde aan de Vrije Universiteit bij Stine Jensen het vak Art & society. In 2010 vertrekt ze naar New York om daar aan de New School University moderne Amerikaanse literatuur te studeren.

  • 23 september 2009

    Ik deel, dus ik ben

    Meedenker van 'Dus ik ben' Nina Polak (1986) koos als beeld voor de eindscène van de film ‘Into the Wild’ (2007). Deze film gaat over Christopher McCandles (gespeeld door Emile Hirsch) die zich na zijn afstuderen afzet tegen alles en iedereen en wegvlucht naar Alaska. Nina: “Christophers bevinding is duidelijk: We hebben elkaar nodig. In ons bestaat namelijk het idee dat we pas zijn als we delen. Vluchten van iedereen is dus eigenlijk onmogelijk. Vandaar de frase: ‘Ik deel, dus ik ben’.”

    Waarom dit beeld?
    “Ik vond Sean Penns ‘Into the Wild’ heel geschikt voor dit project omdat hij ermee prachtig vorm heeft gegeven aan een menselijke paradox: Aan de ene kant het verlangen om autonoom en onafhankelijk te zijn, maar aan de andere kant ook de noodzaak om te delen.”