De laatste reis van meneer Van Leeuwen

Een Telefilm van Hanro Smitsman

zaterdag, 17 juli 2010 20:05 Nederland 2

Bookmark and Share

Naar de online stream: klik hier

De broers Ernst en Nico zijn het niet eens over de verzorging van hun vader die de ziekte van Alzheimer heeft. Moet vader op de boerderij blijven of is het beter als hij naar een professioneel verzorgingstehuis gaat? 

Nico woont samen met zijn vader op de boerderij. Vader is al enige tijd ziek maar Nico probeert dit voor de buitenwereld te verbergen uit angst voor de mogelijke gevolgen. Dit wordt echter moeilijker als vader zich steeds vreemder gaat gedragen. Soms voelt Nico zich zelfs genoodzaakt zijn vader vast te binden om ongelukken te voorkomen. Door de veeleisende zorg voor zijn vader lukt het Nico ternauwernood om de boerderij draaiende te houden.

Ernst woont in de stad en heeft weinig contact met zijn broer en vader. Als hij langsgaat op de boerderij treft hij zijn vader vastgebonden aan een stoel. Deze situatie en de verwaarloosde staat van de boerderij doen hem beseffen dat zijn broer hun vader niet zelf meer kan verzorgen. Hij wil professionele hulp inschakelen en vader laten opnemen in een verzorgingtehuis. Of is er nog een andere oplossing?

De laatste reis  van meneer Van LeeuwenScenario Hanro Smitsman en Paul Ruven
Met Frits Lambrechts in de rol van de vader. Verder met Ronald Top, Mike Reus en Rosa Reuten.

Hanro Smitsman maakte voor HUMAN eerder de telefilm SKIN, die een Gouden Kalf won voor de beste hoofdrol en de Moviesquad-prijs. Voor zijn korte film RAAK ontving Smitsman de Gouden Beer in Berlijn.

De laatste reis  van meneer   Van Leeuwen

Naar de website: http://www.telefilm.nl/page/home/