OBA Live

Hoofdgast is Michiel van Straten

maandag, 21 mei 2012 19:02 Radio 5

Presentatie: Theodor Holman

Bookmark and Share

Naar de online stream: klik hier

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal. Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Hoofdgast is ontdekkingsschrijver Michiel van Straten over zijn boek 'Tien verdwenen dagen. Over de menselijke maat achter uw wereldbeeld'. Wie denkt dat de getallen en data die het leven overzichtelijk maken, zoals de tijdsaanduiding en de lengte van de meter, objectieve waarheden zijn heeft het mis. Van Straten, die al de Nederlandse Bill Bryson wordt genoemd, ontdekte de verrassende verhalen achter alledaagse dingen.

Nausicaa Marbe 'Tweede persoon enkelvoud' van Sayed Kashua.
Sayed Kashua is een Israëlisch-Palestijns sterauteur, columnist van de krant Haaretz en rasverteller. Zijn roman 'Tweede persoon enkelvoud' gaat over succesvolle Palestijnen met Israëlisch paspoort in Jeruzalem.
Nausicaa Marbe is columniste bij de Volkskrant.

'Apocalytische verdoving'
Dagelijks wordt ons door politici en wetenschappers rampspoed en ondergang aangekondigd. De Franse schrijver en filosoof Pascal Bruckner schreef er een artikel over in De Groene Amsterdammer.
Panelgesprek met Stephan Sanders en Xandra Schutte. Sanders is columnist bij Vrij Nederland en Schutte is hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.
Presentatie: Theodor Holman

Op de foto: Michiel van Straten/fotograaf: Merlijn Doomernik

Het programma is te bekijken tijdens de uitzending via www.obalive.nl (live en on demand) en online ná de uitzending.

Naar de website: http://www.obalive.nl

E-mail: obalive@human.nl