OBA Live

Barbara Oomen

woensdag, 20 juni 2012 19:02 Radio 5

Presentatie: Theodor Holman

Bookmark and Share

Naar de online stream: klik hier

De Verzorgingsstaat tegen het licht. Ooit het sociaal-democratisch ideaal en nu een onbetaalbaar en bemoeizuchtig systeem? Theodor Holman praat daarover vandaag en  komende vrijdag in OBA Live met twee hoofdgasten en deskundigen.

De verzorgingsstaat tegen het licht (2/3) met hoofdgast prof. dr. Barbara Oomen decaan en hoogleraar Recht verbonden aan de Roosevelt Academy in Middelburg. Ze maakt deel uit van de Staatscommissie Grondwet. In OBA Live vertelt ze hoe het staat met de mensenrechten en grondrechten in Nederland. Worden deze bedreigd?

Karin Spaink over het Canta-project. Een ballet met tientallen Canta's , een boek 'De Benenwagen' en een serie televisiedocumentaires 'De Canta danst' van Maartje Nevejan. Het Canta project is inmiddels groot, divers en complex. En Karin Spaink is een van de trotse initiatiefnemers. Karin Spaink is columniste voor o.a. Het Parool

Filmpanel met Gawie Keyser en Nausicaa Marbe over De Rouille Et D'Os  de nieuwste film van regisseur Jacques Audiard (Un Prophète) met Matthias Schoenaerts en Marion Cotillard, een realistisch drama gebaseerd op een verhaal van de Canadese schrijver Craig Davidson. Gawie Keyser is filmrecensent en Nausicaa Marbe is columniste van de Volkskrant.

Het programma is te bekijken tijdens de uitzending via www.obalive.nl (live en on demand) en online ná de uitzending.

Naar de website: http://www.obalive.nl

E-mail: obalive@human.nl