Wereldhumanismenacht: Life is Beautiful

vrijdag, 22 juni 2012 01:30 Nederland 2

Bookmark and Share

Wereldhumanismenacht Nederland 2, de nacht van 21 op 22 juni van 25.25 – 06.00 uur

'Life is Beautiful'
Dertig voor een Gouden Kalf genomineerde korte films over dromen, leven en liefde.

Gebundeld in een carrousel met columns van filosofe Stine Jensen.

'Life is Beautiful' is een serie korte films met elk een adagium van Erasmus als uitgangspunt. Erasmus verzamelde meer dan drieduizend adagia, zinnen die tot de verbeelding spreken en te denken geven. Zelf noemde hij het ‘kleine edelstenen’, die hij ontleende aan de Griekse en Latijnse oudheid, vertaalde en voor een breder publiek toegankelijk maakte.

In een soms zo bizar gepolariseerde tijd als de huidige, laten de filmpjes, zonder er een woord aan vuil te maken, zien hoe mensen één zijn als ze hun hart vasthouden, hun hoofd verliezen of hun liefde delen. Ze nemen de kijker mee in de moeilijke keuzes van een jong verliefd stel, de ontmoeting tussen twee onbekenden, de dromen van een barista kampioene, de tocht van een rode koffer, het einde van de wereld, het Verona van Romeo en Julia en naar meisjes die boeken lezen in het openbaar.

Met o.a. Bracha van Doesburgh - Rifka Lodeizen - Gaite Jansen – Sylvia Hoeks – Matthijs van de Sande Bakhuyzen – Melody Klaver – Robert de Hoog – Katja Herbers - Wieger Windhorst

Regie Mark de Cloe & Jeroen Berkvens

Dertig korte filmpjes van een paar minuten maar met een enorme impact. … Stuk voor stuk schitterend! (Dagblad De Pers)

Over de nominatie van 'Life is Beautiful' voor een Gouden Kalf schreef Dana Linssen in NRC Handelsblad:
Ze hadden er misschien wel 30 moeten winnen, dat was nog eens een stunt geweest, en bovendien zijn het stuk voor stuk pareltjes. (…) Indrukwekkend is bv. ook de monoloog die De Cloe samen met acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen schreef, waarin een jonge man een telefoongesprek voert met zijn overleden vader. Zo’n korte film mag ook wel meteen een Gouden Kalf voor Beste Speelfilm winnen.

Coproductie HUMAN en Submarine Channel.

'Life is Beautiful' op Facebook

'Life is Beautiful' en 'Keep on Steppin’' zijn financieel mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties.

Naar de website: http://www.lifeisbeautifulmovies.nl

E-mail: human@omroep.nl