Nomineer voor de Theodor Award 2012

Datum: 11 juni 2012
Nomineer voor de Theodor Award 2012

De redactie van het radioprogramma OBA Live is op zoek naar gouden tips voor nominaties voor de 'Theodor Award'. Ieder jaar reikt presentator Theodor Holman deze prijs uit aan iemand die zich onderscheiden heeft met originele en vernieuwende ideeën en met morele moed. 

De uitzending van 29 juni 2012 staat geheel in het teken van de uitreiking van de Theodor Award. De winnaar of winnares krijgt een zilveren bokaal, een lofrede en een lang, feestelijk interview. Eerdere winnaars waren Jelle Brandt Corstius voor zijn televisieserie ‘Van Moskou tot Magadan’ (2009) en Mijke de Jong en Samira Maas met hun film 'Joy' (2010).

Vorig jaar was de jury van de Theodor Award op zoek naar kleine artistieke initiatieven en toen wonnen Maartje Duin en Katinka Baehr met de door hun gemaakte 'Straat-o-foon'. In de Javastraat en op het Javaplein in Amsterdam-Oost plaatsten zij vier geluidshoorns. Mensen die op het bankje voor de hoorn gingen zitten kregen een kort verhaal van een buurtbewoner te horen.

Doe mee en nomineer een kandidaat. OBA Live tippen kan via Twitter (#TheodorAward) en op het OBA Live account op Facebook.

Beluister de uitreiking van de Theodor Award op 29 juni, om 19.00 uur op Radio 5.

Op de foto: presentator Theodor Holman.