Een pleister voor je moedige hart

de-liefdesdokter

Een pleister voor je moedige hart

Mag de verwarming in je relatie wel een graadje hoger? Ben je de verbinding met jezelf of de wereld verloren? Het team van De Liefdesdokter weet er raad mee. Op 26 juni op het Mag Het Licht Aan Festival kun je bij hen terecht voor een vaccinatie zelfliefde of een recept op maat. En voor wie nu alvast een pleister op zijn of haar moedige hart kan gebruiken, vroegen we Liefdesdokter Inge van de Vorst de witte jas van het warmbloedige lijf.

Onvoorwaardelijke aandacht

Festivalbezoekers weten vaak niet precies wat ze moeten verwachten van De Liefdesdokter. In hun caravan met hartjes en hun doktersjassen zien ze er vrolijk uit. Zelfs een beetje ludiek – alsof ze theater spelen. Inge: “Maar bezoekers voelen dan toch: ‘Hier heb ik iets te doen.’ Bij ons ervaren ze onvoorwaardelijke aandacht. Voor hun hart – wat er is aan liefde, zorgen en geluk. En juist omdat het luchtig is, kan die ervaring gewoon ontstaan.”

Verbinding

Als Liefdesdokter ervaart Inge de gesprekken als een bijzonder cadeau. Inge: “Steeds weer raak ik ontroerd van de diversiteit, kracht en kwetsbaarheid van mensen. Het consult duurt maar 7 minuten en er gebeurt zo veel. Ik mag even meekijken in hun leven. Dat is zo mooi.”

Zusters en broeders

Mensen door aandacht met zichzelf, met elkaar èn met de wereld verbinden. Dat wil De Liefdesdokter graag. Daarom is het ook een leer-community waarbij zich inmiddels al een klein legertje zusters en broeders heeft aangesloten. Inge: “Soms melden mensen zichzelf spontaan aan als ze ons hebben ontmoet. Pas nog, toen we een workshop flirten gaven op de TU Eindhoven gaf een jongen zich op om Liefdesdokter-broeder te worden. En soms nodigen we zelf iemand uit waarvan we denken: ‘Wat zou het voor jou fijn zijn om erbij te horen.”

Durf en dankbaarheid

Wat neemt ze zelf mee van al die verhalen in de caravan? Inge: “Ik durf meer in het contact met anderen. Dat merk ik ook in mijn professionele praktijk voor relatiecoaching. En soms is het wel confronterend. Dan kom ik thuis en lukt het niet zo goed om contact te maken met mijn puberende dochter. Zo leer ik erover. Doordat ik al die verhalen met me mee neem, ervaar ik veel dankbaarheid en sta ik bewuster in de rijkdom van mijn eigen leven.”

Picture of Famke
Famke

Ik ben Famke, een schrijfster die graag schrijft over het leven, onze samenleving en alles daartussenin. Volg mijn blogs voor een frisse blik op alledaagse thema's!

Alle berichten

Gerelateerde berichten