Humanitas DMH: Liefde op pootjes

Datum: 28 november 2018
Humanitas DMH: Liefde op pootjes

Knuffelen met een huisdier kan wonderen doen, zo ook voor onze bewoners van Het Zamen in Den haag. Een aantal begeleiders heeft dit opgepakt en is in contact gekomen met Stichting Zorgdier Nederland. Samen met hen werd de eerste ‘Liefde op pootjes’ georganiseerd.

Afgelopen donderdag was het de beurt aan de Siamese kater Ilya en de Barzoi Pyreneeër Milan. De bewoners hebben de twee viervoeters een uur lang mogen vertroetelen en met ze mogen wandelen. Het plezier was van de gezichten af te lezen en ook de viervoeters hebben zichtbaar genoten.  Het plezier is niet alleen voor dat ene uurtje dat ze de dieren kunnen vertroetelen. Ze hebben het er nog weken over geeft begeleider Diana aan.

Om te zorgen dat de bewoners wekelijks kunnen genieten van de dieren is Zorgdier op zoek naar vrijwilligers. Nou kun je niet zomaar met bijvoorbeeld je hond op bezoek gaan want niet iedereen is even geschikt. ‘De beestjes moeten goed hanteerbaar zijn’, zegt Maaike (ZorgDier), ‘en de baasjes moeten kunnen omgaan met het bijzondere publiek. Maar daar hebben we cursussen voor.’

Baasjes en hun aaibare huisdieren die een uur per week bij hun nieuwe vrienden op bezoek willen gaan kunnen zich melden op Zorgdier.nl. Het is vrijwillig, maar de bewoners rekenen wel elke week op je, en op je ‘liefde op pootjes’. Het harige bezoek bleef niet onopgemerkt, TV West heeft er een leuk item over gemaakt. Klik op de link op deze te bekijken.

Kijk voor meer nieuws over Humanitas DMH op https://www.humanitas-dmh.nl/actueel/