Inspirerend Mag Het Licht Aan Festival

mag-het

Inspirerend Mag Het Licht Aan Festival

In de Amsterdamse Tolhuistuin is op zondag 26 juni de tweede editie van het Mag Het Licht Aan Festival gehouden. Tijdens het festival werd ook de Nelson Award uitgereikt aan Gilma Laurence van de Stichting SES.

De stichting organiseert educatieve, sportieve, recreatieve en culturele activiteiten voor jongeren en ouderen in de wijken Venserpolder en Strandvliet in Amsterdam Zuid-Oost. Volgens de jury, die bestond uit Ilco van der Linde (founder Mandelahuisje, MasterPeace, dance4life, Bevrijdingspop), arabist Petra Stienen, journalist Babah Tarawally en Deborah Post (intiatiefnemer Honey Highway) was Laurence daarmee een echte ‘Nelson’. Iemand die net als Nelson Mandela een bijzondere bijdrage levert aan het verbeteren van de maatschappij.

Op het festival van de duurzame mens konden de bezoekers ook luisteren naar een optreden van zangeres Karsu en korte lezingen bijwonen van vier pop-up wetenschappers. Zo vertelde de directeur van Space Expo Rob van den Berg in de tuin wat de oude Grieken al wisten over de zon, de aarde en de maan.

In de grote zaal interviewde Andrea van Pol de Franse illustratrice Edith Carron over haar werk en inspiratie. Carron vertelde dat ze zich bij haar illustraties voor het Humanitas Magazine liet inspireren door de interviews met de deelnemers die hun levensverhaal vertelden voor Humanitas Levensboek. Met name de strijd die de vrouwelijke deelnemers hadden geleverd om hun eigen weg te gaan, hadden haar geïnspireerd.

Later op de dag konden de festivalgangers ook genieten van de show Once in a Lifetime, die zich ontvouwde als een lichtvoetige ode aan de vergankelijkheid. Theatermaakster Hannah De Meyer bracht een indrukwekkende performance over leven en dood, waarna filosofen Joachim Duyndam en Joke Hermsen werden geïnterviewd door cabaretier Soundos over het fenomeen tijd. Voor de muzikale omlijsting tekenden zanger Martin Buitenhuis (Van Dik Hout) en pianist Ivo Janssen die de zaal muisstil kreeg met zijn vertolking van Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

Op de foto: de uitreiking van de Nelson Award. Copyright Anouk van Tiel.

Het Mag Het Licht Aan Festival is een initiatief van de Humanistische Alliantie en kwam tot stand met medewerking van Humanitas, HUMAN, Humanistisch Verbond, Universiteit voor Humanistiek, Hivos en vele andere maatschappelijke partners.

Picture of Famke
Famke

Ik ben Famke, een schrijfster die graag schrijft over het leven, onze samenleving en alles daartussenin. Volg mijn blogs voor een frisse blik op alledaagse thema's!

Alle berichten

Gerelateerde berichten